Akcija širenja puta se nastavlja

 

Obzirom na činjenicu vrlo ružnog i nepreglednog stanja lokalnog puta u D.Dobrkovićima na relaciji između dva mjesna groblja, radno Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika zaselaka koji prometuju ovim putem odlučilo je organizirano krenuti u daljnji nastavak akcije proširenja i rekonstrukcije spomenute trase uvjereni da ćemo svi skupa dajući svoj individualan doprinos s uspjehom završiti daljnje planirane korake.
Naime,poslije završenih aktivnosti na proširenju puta od Cigića kuća do“ Beljinje drage“i dionice kod Zdravke Cigića ,kao logičan  slijed nameće se potez daljnjeg nasipanja i potpunog izravnavanja“Beljine  drage“.

Obzirom da je s uspjehom dogovorena i dobivena suglasnost od  Stipe Cigića da možemo uraditi odvoz zida u cijeloj njegovoj dužini, tj na potezu početak strane od Jozine kuće , te uvažavajući činjenicu kako se spomenuti zid može odroniti svakog momenta i potpuno spriječiti promet vozilima,mišljenja smo kako bi smo žurno trebali prije jesenskih i zimskih oborina krenuti i ove aktivnosti.
Jedini uvjet od Stipe Cigića bio je da poslije odvoženja zida isti trebamo ponovno izgraditi/betonirati.
Cjelokupan iznos troškovnika odvoza zida i njegovog ponovnog betoniranja bio bi u prvom momentu obzirom na naše mogućnosti dosta zahtijevan s toga smo mišljenja da ovaj projekt podijelimo u dvije faze izvedbe.

U prvoj fazi krenuli bi sa prikupljanjem novčanih priloga u iznosu od 100.00 KM po autu.Isto tako komunicirale bi se obitelji koje nemaju auto i naši mještani/iseljenici koji imaju obiteljske grobnice u starom „Cigića groblju“ kako bi smo lakše zatvorili financijsku konstrukciju.Novci prikupljeni u prvoj fazi bi se potrošili na odvoženje zida i nasipanje „Beljine drage“ koja bi nakon ovih aktivnosti trebala biti potpuno nasuta/izravnana.

Poslije završetka prve faze,nakon par mjeseci krenuli bi smo s drugom/završnom fazom.Usuglasili bi smo daljnju dinamiku , iznos novčanog priloga koji bi smo trebali prikupiti kako bi smo završili kompletnu izgradnju i betoniranje spomenutog zida.
Uvažavajući sve objektivne i subjektivne okolnosti  svih naših mještana doista mislimo da su gore pobrojani projekti prioritetni za nas i našu lokalnu zajednicu.
Uvjerenja smo kako ćemo i ovu akciju uspjeti provesti u djelo , te ćemo uz male novčane priloge napraviti velike stvari za zajedničko dobro.

Molim Vas da potpisom i danim novčanim prilogom podržite ovu pozitivnu akciju.

Hvala!

 

10 misli o “Akcija širenja puta se nastavlja

  1. trćići Odgovori

    da vas je sramota zid je cigića a to vam je svake nedelje sveta misa i pričest to je spajićino maslo i pekino.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.