Budi i ti sveti Nikola

O blagdanu svetog  Nikole putnika,  misnim slavljem štujemo zaštitnika pomoraca, putnika  i djece.  Nakon mise fra  Ivan je blagoslovio svu nazočnu djecu.  Pripremljenim igrokazom  djeca su poželjela progovriti o sv. Nikoli i vrednotama što ih je  za života  pronosio. Molitvom, pokorom i milosrđem borio se protiv nepravde, širići kršćansku ljubav i dobrotu.
Radnja prigodne predstave smještena je u obitelj.
Mladi dio obitelji želi svojim životom „glumiti“ svetog Nikolu. Iskustvom vjere žele priteći u pomoć osamljenim pojedincima i siromašnim obiteljima. Zahvaljujući uzornom obiteljskom odgoju roditelji su ih poučili kako treba pomagati svakome tko je osamljen i siromašan. Vjera nas uči  da nije sramota primiti dar i pomoć  drugih ljudi ako smo u potrebi. Kroz pomoć i darivanje raste vjera i  očituje kršćanska ljubav i dobrota.
Da ne  prođe sve u najboljem redu pobrine  se  Krampus, prastari zloduh koji djecu namjerava šibom kažnjavati.  Dječja ustrajnost i vjera  uspješno se odupiru silama zloga na radost mnogih.
Za dobro odigranu predstavu, zahvaljujući MEPAS-u glavom i bradom nazočan,  sveti Nikola nagradio je  glumce i publiku, prigodnim darovima.

 

2 misli o “Budi i ti sveti Nikola

  1. baba Odgovori

    ma je, brte dide, ta vidiš da su mu mlade ruke.
    ma jopet, nek je on doša dicu razveselit.
    valja bi kakav koji i babe i didove oblazi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.