Darujte život. Darujte krv. Jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života.

Povodom Svjetskog dana darivatelja krvi Crveni Križ Široki Brijeg u suradnji sa Sveučilišnom kliničkom bolnicom Mostar, Odjelom za transfuziju krvi, organizira humanitarnu akciju darivanja krvi.

Akcija će se održati u utorak 17. lipnja 2014. godine u prostorijama Mjesne zajednice Lijeva obala i Šahovskog kluba Široki Brijeg u vremenu od 10 do 12 sati.

Svake godine 14. lipnja, diljem svijeta obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi. Time se želi podići razina svijesti o potrebama i važnosti sigurne krvi i krvnih pripravaka. To je i prilika da se zahvali svim dobrovoljnim davateljima krvi na njihovom daru života. Transfuzijom krvi i krvnih pripravaka pomaže se u spašavanju milijuna života svake godine. Krv može pomoći u produženju očekivane životne dobi i poboljšanju kvalitete života pacijenata koji boluju od stanja opasnih po život te je neophodna kod složenih medicinskih i kirurških zahvata.

Jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života.

U našim akcijama koje smo proveli u 2013. godini prijavilo se 512 darivatelja a prikupljeno je 432 doze krvi.

Čestitamo Svjetski dan darivatelja svim osobama koje su darivale krv i tako pokazale svoju humanost i plemenitost.

Zahvaljujemo svima koji podupiru rad Crvenog križa i akcije darivanja krvi. Uredu načelnika, internetskim portalima, Radio postaji Široki Brijeg, svećenicima i svim našim volonterima. Koristimo priliku zahvaliti se za svu humanost našim sugrađanima koju su pokazali u teškim trenutcima prirodne katastrofe izazvane poplavama.

Učinimo da ovaj naš Svjetski dan darivatelja krvi obilježimo radno i dostojanstveno. Svi se radujemo Vašem dolasku, a ujedno se zahvaljujemo na vašoj dobroti.

Najavljujemo našu slijedeću akciju koja će se 25.lipnja održati u Kočerinu u prostorijama OŠ Kočerin.

Crveni križ Široki Brijeg.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.