FOLKLOR

Sve je počelo  prije tridesetak dana, s prvim plesnim koracima, a sinoć su pokazali što su u tom kratkom vremenu uspjeli naučiti. Naime, nakon druge večeri trodnevice sv. Nikoli Taveliću, na platou ispred crkve, izveden je splet hercegovačkih narodnih plesova. Premijerni nastup, bio je više nego dobar, a koraci mladih izvođača skladno su slijedili zvukove glazbe.
Za sinošnji doživljaj, glavni je krivac naš fra Nikola, jer je na njegovu inicijativu sve ovo nedavno i počelo.
Folklornu skupinu poučavaju dvije mlade studentice iz Širokog Brijega, Ana Čović i Marija Galić, članice KUD-a Hercegovac.

Slika
Voditeljice Marija i Ana

Veliku zahvalnost izražavamo KUD-u Mokro na ustupljenim nošnjama.
Mladi su pokazali veliki interes za glazbu i korake svojih pradjedova, pa ih se odazvao respektabilan broj. Društvo za sada broji četrdesetek članova koji su podijeljeni u stariju (11 parova) i mlađu skupinu. Iz nepoznatih razloga prijavio se mali broj muškaraca, pa neke cure moraju plesati same. Momci, što čekate? Vrijeme je raskinuti s raznim vrstama predrasuda. Priključite se ostaloj mladeži i učinite svoj život bogatijim i raznovrsnijim.
Prve probe održane su na školskom igralištu, a dolaskom hladnijih dana i lošijeg vremena, s probama se preselilo u Zavod sv. Obitelji na Puringaju.
Kako vidite Društvo nema vlastitog prostora za vježbanje, već rade u podstanarstvu. S ovog mjesta želimo potaknuti sve odgovorne da se poradi na uređenju prostorija MZ i tako steknu uvjeti za normalan i uspješan rad. Uređeni prostor bio bi od koristi i u svim drugim potrebama naših sumještana.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

21 misao o “FOLKLOR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.