GLAZBENI UŽITAK

Sinoć je u velikoj dvorani Zavoda Svete obitelji, pod pokroviteljstvom grada Širokog Brijega održan drugi susret klapa pod nazivoma „Terca na Brijegu“. Koncert je organizirala ženska klapa Diva u sklopu manifestacije „Briješka zvona“. Posjetitelji koncerta svojim dragovoljnim prilozima imali su prigodu  pripomoći radu   Zavoda Svete obitelji.  Na koncertu je uz organizatora domaću  žensku klapu DIVA sudjelovalo još osam muških klapa i to redom;  DOBRKOVIĆI iz Dobrkovića, PRASKA iz Podstrane, BRATOVŠTINA iz Gorice-Sovići, PASIKA iz Kostanja, STUDENAC iz Kruševa, MRIŽA iz Splita, ZVIZDAN iz Posušja te klapa LUKA iz Ploča.
Sinošnji koncert ponudio je prekrasnu hrvatsku izvornu a capella klapsku pjesmu, izraslu iz crkvenog pučkog pjevanja nastalog u Dalmaciji prije pola tisućljeća. Bio je to pravi blagdan za publiku čije su uši navikle uglavnom na gangu i bećarac.
Sinoć se pjevalo i pivalo o životu i smrti, ljubavi i vječnosti, trudu i znoju, o žuljevitoj težačkoj ruci što tepa lozi, o smiju i suzama, o vaporima što odnesoše mladost, o tajnoj zvijezdi vasiona. Pekrasna glazbena večer u kojoj su akordima  na božanstven način dotaknuti najdublji ljudski osjećaji. Cijeli je koncert protekao  u veseloj i prijateljskoj atmosferi, koja se nastavila ugodnim druženjem gostiju i njihovih domaćina.  Šteta je što više ljudi nije uživalo ovoj glazbenoj poslastici.

DSCN4979

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.