11 lip. 2017
lipanj 11, 2017

“Klokani bez granica”

11 komentara

Ovogodišnje natjecanje mladih matematičara pod pokroviteljstvom Udruge matematičara ŽZH dr. Vlado Cigić uključila se  u međunarodno matematičko natjecanje “Klokan bez granica.” Natjecanje je provedeno u više kategorija.

„Udruga “Klokani bez granica” međunarodnog  je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre – natjecanja “Matematički klokan” koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.“

U natjecateljskoj kategoriji ECOLIER  (peti i šesti razredi) pod vodstvom učiteljice Vesne Rezić sudjelovali su petaši : Filip Cigić, Marta Crnjac, Stanko Grbešić, Lana Grbešić, Ivan Rezić i Luka Perko, sve odreda odlikaši i matematičari. Prva mjesta s pravom na višu razinu natjecanje pripala su Filipu Cigiću i Stanku Grbešiću jer su testove uradili bez ijedne pogreške. Pobjednici su za pokazano znanje dobili prigodne darove.

Druga razina natjecanja provedena je u Drugoj osnovnoj školi na Pecari. U testu znanja s maksimalnim brojem bodova pripalo je Filipu Cigiću, a drugo mjesto Tomislavu Ivankoviću iz središnje škole na Pecari.

Na trećoj, županijskoj razini natjecanju je pristupilo 14 škola s 28 učenika. Drugu osnovnu školu iz Širokog Brijega predstavljali su Filip Cigić i Tomislav Ivanković. Prvo mjesto s najvećim brojem bodova osvojio je  Leon Barbarić iz Ljubuškog, dok je drugo mjesto pripalo Filipu Cigiću iz PŠ Dobrkovići, a  treće mjesto osvojio je Tomislav Ivanković  iz Druge osnovne škole na Pecari. Čestitamo pobjednicima i njihovim učiteljicama.

11 Komentara za “Klokani bez granica”
  1. FILIPU ČESTITKE A VELIKO HVALA NAŠIM UČITELJICAMA NA TRUDU I PRENEŠENOM ZNANJU NA NAŠE UČENIKE.

  2. bravo filipe

  3. filip mi je brat

  4. bravo filipe prosao si drugo mjesto u matematici za 10 si ne za 5

  5. nije nego za 1

  6. Hvala Bogu, da iz šire obitelji pok. Prof. Dr VLade Cigića dolazi nova nada.
    Čestitam Filipe, tebi, roditeljima, a i sestrama.
    Pozdrav bratu Lovri.


[Na vrh]
Ostavite komentar