KONTAKT PODATCI ZA DAVANJE UZORAKA KRVI OBITELJI POBIJENIH U KOMUNISTIČKIM MASOVNIM GROBNICAMA

Široki Brijeg, 8. prosinca 2010. (Vicepostulatura) – Ovih smo dana s Odjela za sudsku medicinu KBC Split dobili obavijest da su odredili kontakt telefone i osobe glede davanja uzoraka krvi obitelji pobijenih u komunističkim masovnim grobnicama tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata.

Potrebno je zvati tijekom radnog vremena 8.00 – 16.00 (ponedjeljak – petak) Boju Režić na tel.: (021) 556-672 ili ing. Davorku Sutlović na tel. (021) 556-717.

Radi se, naravno, o masovnim grobnicama koje su iskapali Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće, te Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općina Široki Brijeg i Ljubuški.

Pozivamo pučanstvo, ne samo ovih općina, da prijave masovne grobnice za koje znaju i da potaknu osnivanje spomenutog povjerenstva na području svoje općine, ako to već nije urađeno.

Vicepostulatura, na čelu s vicepostulatorom fra Miljenkom Stojićem, i dalje traži posmrtne ostatke pobijenih hercegovačkih franjevaca i sudjeluje u radu povjerenstava svojim iskustvom i podatcima.

Ovih je dana preselila na Široki Brijeg koji je središnje žrtvoslovno mjesto Hercegovačke franjevačke provincije.

Evo promijenjenih korisnih podataka.

Adresa:
Kard. Stepinca 14,
88220 Široki Brijeg;
tel.: (039) 700-325
faks: (039) 700-326.

E-adresa (mostar@pobijeni.info) i portal (www.pobijeni.info), naravno, ostali su isti.

(www.pobijeni.info)

1 misao o “KONTAKT PODATCI ZA DAVANJE UZORAKA KRVI OBITELJI POBIJENIH U KOMUNISTIČKIM MASOVNIM GROBNICAMA

  1. Mladen Cigić Odgovori

    Krasno ste organizirali susret prezimenjaka, a ovo što ste stavili na stranicu je šlag na tortu. Ako želite pročitati dokument ”Prvi referat sa susreta Cigića”, javite mi se na mail mc.radis@zg.t-com.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.