Korizmeni napjevi klape “Dobrkovići”

Korizmeni program, koji klapa pjeva, sastoji se od 10-ak pjesama i psalama, čiji napjevi potiču iz raznih krajeva Dalmacije (Metković, Opuzen, Hvar, Kaštela, Trogir, Sinj…). Prošle godine, prigodom obilježavanja 10 godina djelovanja klape, snimljen je i nosač zvuka s naslovom “Zdravo križu”, na kojem su trajno zabilježeni ovi napjevi. Tradicionalno, već 6-7 godina klapa pjeva Cvjetnicu u svojoj matičnoj crkvi Sv. Nikole Tavelića. Ove godine je to izostalo, jer je 1.tenoru bio radni dan, a voditelj (koji je prošle godine zamijenio 1.tenora) bio je odsutan. No, po broju nastupa, ili bolje reći Sv. misa koje je klapa pjevala, klapa je u ovoj korizmi bila vrlo aktivna:

  1. veljače: Put križa i Sveta misa u Izbičnu;
  2. ožujka: Sveta misa i kratki koncert u Busovači;
  3. ožujka: Sveta misa i koncert u Osijeku, Crkva Svetog Josipa radnika (2 mise)
  4. ožujka: Put križa, Sveta misa i kratki koncert u Ljutom Docu.

Svaki ovaj susret bio je lijep događaj i za klapu, kao i za mjesne župnike i njihov vjerni puk. Pjevanje klape je pozorno slušano i vrlo lijepo primljeno od svih nazočnih. to potvrđuje podatak da su vjernici u svakoj župi, gdje je klapa imala mali koncert korizmenih napjeva nakon Sv. mise, ostali do kraja i pozorno pratili.

Župnik župe Sv. Josipa radnika u Osijeku, don Ivica Martić je klapi poslao kratko zahvalno pismo:

“Dragi prijatelji, želim vam zahvaliti na veličanstvenom dojmu koji ste ostavili na vjernike župe Sv.Josipa Radnika-Osijek. Uz glazbenu bila je i duhovna poruka. Pozdrav i hvala još jednom cijeloj ekipi. Dobro nam došli ponovno uskoro!”

Prilikom boravka u Osijeku klapa je, zahvaljujući susretljivosti gosp.Mirka Grbešić i uprave “Kandita” i “Saponije”, posjetila ove tvornice i u živo vidjela kako nastaju proizvodi, koje svi rado konzumiramo.

Uz to, bila je to i prilika susresti se s rodbinom, koja živi u Slavoniji, i za koje je ovaj susret bio velika radost.

Ovom prigodom klapa “Dobrkovići” svim sumještanima i svim prijateljima diljem svijeta želi Sretan Uskrs!

 

I.Spajić

5 misli o “Korizmeni napjevi klape “Dobrkovići”

  1. za me Odgovori

    folklor djeluje. trebali su nastupit za Uskrs pred crkvom, no vrime je bilo tako grozno, da se ni rakija nije popila. zameo nas vjetar i kiša..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.