Korizmeno pjevanje

Pučki korizmeni napjevi hrvatskoga juga dočaravaju svu tragiku  Golgote kojom je prošao  Isus Krist, naš Spasitelj i Otkupitelj.
Duh mediteranske korizmene pjevačke baštine  sve više osvaja prostor Hercegovine, zahvaljujući  maestru Živku Ključi koji uz svjetovni klapski repertoar  s izuzetnim osjećajem njeguje liriku Velikog tjedna . Na tim zasadama nastao je zavidan klapski repertoar   kojeg je ovih korizmenih dana prezentirala klapa Dobrkovići u Bugojnu u crkvi sv. Ante Padovanskog na 4. korizmenu nedjelju.Misno slavlje  uveličali su pjevanjem liturgijskih pjesama, a potom održali kraći koncert korizmenih napjeva.
Na dvodnevnom gostovanju u Slavonskom Brodu nastupili 12. ožujka u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva na večernjoj misi, a sutradan, na  5. korizmenu nedjelju u novosagrađenoj župnoj crkvi  Bezgrješnog Srca Marijina u naselju Budainka.
U obje crkve animirali su liturgijsko pjevanje i potom održali kraće koncerte korizmenih napjeva.  Klapa je na svim gostovanjima osjetila topao prijem i zahvalnost kršćanskog puka.
Gledatelji programa „Naša TV“ imat će prigode na Veliki petak uz prijenos Križnog puta s Huma i Uzarića čuti i korizmene napjeve klape Dobrkovići.

3 misli o “Korizmeno pjevanje

  1. Josip -2 Odgovori

    Josipe, josipe. Ma lipsi ti i lipo pivaš.
    No nisam znala da voliš nogomet, naročito kad se izvodi slobodni udarac. Reci mi, bi li bio penal, da te lopta pogodi u fasciklu?
    Pozdrav klapi, rado vas slušam.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.