Križ krajputaš

Jučer je u popodnevnim satima fra Dane Karačić obavio blagoslov križa krajputaša kojeg je dala izraditi Dragica Birkermaier rođ. Zeljko, kao zavjet i zahvalu za primljene milosti. Dragica (1969.g.) se kao i mnogi drugi mladi ljudi nakon svršene srednje škole otisnula u Njemačku tražiti posao.  Radeći u Offenburgu  (Baden Württemberg) upoznaje Marcusa svoga budućega muža.  Brak su sklopili 2000.godine u kojem su dobili Marka 10 i Juliju 7 godina. Dragica je tijekom druge trudnoće osjećala snažne bolove u kralježnici. Nakon što je Julija ugledala svjetlo dana  zdravstveno se stanje još više pogoršalo. Doktori su kao jedino moguće rješenje savjetovali operaciju kralježnice. Nakon  operacije (2003.g.) Dragica je osjetila znatno olakšanje, a nakon izvjesnog vremena bolovi su u cijelosti nestali.


Na slici stoje: fra Dane Karačić, Marko, Dragica, Julija i Marcus Birkermaier te baka Iva Zeljko

Za uspješnu operaciju i oporavak zahvalna je ne samo kirurzima, nego i uslišanoj molitvi koju je upućivala Uskrslome. Kao zahvalu za povraćeno zdravlje uz potporu muža i djece odlučuje u svojoj rodnoj Ćoši (Dobrkovići) podići križ, taj simbol kojega je Isus učinio sredstvom sveopćeg spasenja.
Samom činu blagoslova nazočio  je veliki broj prijatelja, rodbine i cjelokupno susjedstvo.
Nakon blagoslova druženje se nastavilo u obiteljskom ozračju. Slavlje je ove večeri bilo dvostruko, jer je majka i baka Iva proslavila svoj sedamdeseti rođendan.

3 misli o “Križ krajputaš

  1. zahvalna Odgovori

    Draga, hvala ti na svemu i svaka čast….bilo mi je veliko zadovoljstvo prisustovati pripremama za podizanje Kriza i slavi rođendana bake Ive….volim te puno….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.