Kršćanska dobrota

Još su mi u živom sjećanju Zornice koje sam kao dijete s roditeljima pohodio. Rano se ustajalo i pješačilo put Marijina Brijega. Drage uspomene pobuđuju ti davni događaji. Na taj je način čovjek pripremao svoje srce za dolazak Božića. Osim duhovne priprave ljudi su se brinuli i o pribavljanju materijalnih dobara koja su za božićnih dana omogućavala mirniji svakodnevni život. U predbožićne dane pribavljale bi se dostatne količine drva, grma za stoku, uređivala bi se kuća, dogonilo vino iz Brotnja i pripremali slatkiši poput smokava, oraha, bajama i čereza. Našao bi se i pokoji jednostavni kolač. Priskakalo se u pomoć siromašnima i udovicama.
Na ponos svima može biti tradicija koja štiti ranjive, čuva vjeru i kršćansku obitelj, unatoč moralnom relativizmu i pohlepi.
Protekle subote naša mala zajednica ugradila je još jedan kamenčić kršćanske ljubavi u radost nadolazećeg Božića. Dobre duše prikupile, a fra Željko s pomoćnicima podijelio iz „Kruha sv. Ante“ u vrijednosti 1735,40 KM kućanskih potrepština . Broj ovogodišnjih primatelja adventskih darova smanjen je za dvije korisnice, jer su Janja i Anđa preslile u bolji svijet.                                                                U ime svih darovanih iskreno zahvaljujemo svim dobročiniteljima koji se dobrotom bore protiv siromaštva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.