Na izlazu iz crkve sreo je malog dječaka, a riječi koje mu je uputio nikada neće zaboraviti

Sljedeća priča je nevjerojatna. Čovjek je izvijestio na Facebooku da je imao dirljivo iskustvo s dječakom:

“Već neko vrijeme postoji osoba koja mi svake nedjelje stavlja ružu na odijelo. Nisam puno razmišljao o tome jer sam svake nedjelje dobio cvijet. Bila je to lijepa gesta, ali je postala rutina. No, jedne sasvim normalne nedjelje se dogodilo nešto posebno.

Upravo sam napustio crkvu, kada mi je mali dječak prišao. Pitao je: “Gospodine, što ćete učiniti s tim cvijetom”? Pokazao sam na ružu i pitao: “Misliš ovu ružu”? On je rekao: “Da, gospodine, ja bih je rado uzeo, jer ćete je svakako baciti”. U tom trenutku sam se nasmijao i rekao sam mu da uzme cvijet i pitao što želi napraviti s njim.

Dječak, koji je vjerojatno bio mlađi od 10 godina me pogledao i rekao: “Gospodine, dat ću je mojoj baki. Moj otac i majka su se razveli prošle godine. Živio sam s majkom, ali kada se ponovno udala željela je da živim kod oca. Živio sam neko vrijeme kod njega, ali je i on rekao da ne mogu ostati. Dakle, poslao me kod bake. Ona kuha i brine se za mene. Želim joj pokloniti taj lijepi cvijet kao znak zahvalnosti”.

Kada je dječak završio, jedva sam mogao govoriti. Oči su mi bile pune suza. Uzeo sam cvijet, dao ga dječaku i rekao mu: “Sine, to je nešto najljepše što sam ikada čuo, ali ovaj cvijet nije dovoljan. Pogledaj tamo kod propovjedaonice, onaj veliki buket. Različite obitelji ga kupuju tjedno za crkvu. Ponesi ga baki, jer ona zaslužuje najbolje”.

Dječak je onda rekao: “Kakav prekrasan dan! Samo sam tražio cvijet, a dobio sam buket”.

Ovaj mali dječak je zahvalan za nešto što je normalno za većinu ljudi: ljubav i sigurnost koju dobivaju od roditelja. Iako su ga ostavili, nije izgubio vjeru u dobrotu drugih.

1 misao o “Na izlazu iz crkve sreo je malog dječaka, a riječi koje mu je uputio nikada neće zaboraviti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.