Odličan nastup naših biciklista na Plitvicama

Natjecatelji iz Biciklističkoga kluba “Široki” imali su odličan nastup na 6. izdanju Adria Bike Maratona “Plitvice 2018.”, koji je u subotu održan na Plitvicama.

Trojica širokobrijeških biciklista nastupila su u konkurenciji od 495 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske i regije, a BK “Široki” ove godine odlučio se natjecati na stazi “Classic”, dugoj 56 kilometara i s visinskom razlikom 950 metara.

Sva trojica biciklista iz Širokoga Brijega kroz ciljnu ravninu prošla su unutar minute, a odličan nastup imala su braća Cigić. Mlađi Frano Cigić nakon 2:30:42 vožnje zauzeo je visoko 6. mjesto, a medalja mu je izmaknula za svega nešto više od minute. Stariji brat Ivan Cigić bio je odmah iza Frane, a u cilj je ušao 24 sekunde kasnije. U kategoriji Master na istoj stazi Toni Odak zauzeo je 6. mjesto s vremenom 2:32:13.

Ukupni pobjednik utrke bio je hrvatski reprezentativac i član UCI WCC Cycling tema Antonio Barać.

ABM “Plitvice 2018.” jedna je od tri utrke iz serije Husqvarna Adria Bike Series, u kojoj se voze još Fužine 2 Sea (25. kolovoza 2018.) i Krk ‘n’ Roll (13. listopada 2018.). U subotu se utrkivalo na tri staze:

“Epic“: 72 kilometra s visinskom razlikom 1.350 m;
“Classic“: 56 kilometara s visinskom razlikom 950 m;
“Easy“: 35 kilometara i 500 m. v. r.

Utrke su se održavale u kategorijama m/ž do i preko 40 godina.
Izvor: Jabuka.TV

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.