Povratak na Babić

Već dulje vrijeme svjedočimo kako se nekad tradicionalno, na daleko poznato sportsko okupljalište mladih, prvenstveno ljubitelja nogometa urušava. Naš Babić, isto tako je zahvaljujući nekim „stranim“, mladalačkim, nama nepoznatim likovima, zaljubljenima u oktane u velikoj mjeri pridonio uništavanju ne samo Babića nego i okolnog prostora.

Očito je kako nemaju niti malo respekta prema mjestu i lokaciji gdje smo manje-više svi mi, dečki, mještani Dobrkovića pravili prve nogometne korake, jedva čekali nedjeljno popodne, a sve drugo stavljali u drugi plan.

Bitno je bilo doći, igrati, navijati, biti dio nedjeljnog događaja. Nogomet se jednostavno volio i živio…

Dio mladih, manje, više još aktivnih nogometaša nije željelo sjediti prekriženih ruku i mirno gledati, ovakav razvoj situacije, te je odlučilo ovog ljeta pokrenuti sanaciju Babića, uvažavajući objektivne mogućnosti mještana našeg sela.

Ova kao i svaka druga do sada pokrenuta ideja, više je nego dobro prihvaćena od svih onih kojima je prezentirana.

S tim u vezi geodetski je obrađen cijeli teren i snimljene sve visine. Akcija izvođenja zemljanih radova: skidanja/nasipanja terena, kopanja odvodnih kanala i sl. ima površinu 80 x 50 m i ovih dana privodi se kraju. Time bio prvi dio realizacije Projekta bio okončan.

U sklopu ovih radova i mogućnosti sanirana je i prilazna makadamska dionica puta Staro/Cigića Groblje – Babić, naravno koliko su dozvoljavale financijske mogućnosti.

Ukupna vrijednost troškova do sada izvedenih radova je cca.3.000,00 KM. ( PS. cjelokupno financijsko izvješće/popis darovatelja/troškovnik bit će transparentno obrađeno i prezentirano po završetku rujanskih i listopadskih aktivnosti).

Što se pak tiče realizacije daljnjih aktivnosti ( nasipanje zemlje, zasijavanje trave, izrada i postavljanje golova, ogradnih stupčića i obilježavajućih traka) kao i rokova njihove izvedbe, prvotna ideja je bila da se s time ide u 2015 i 2016 godini.

Kako je odziv ljubitelja i podupiratelja ove ideje za sada više nego dobar ( do sada je prikupljeno 3.400,00 KM, a vjerovati je kako ovo neće biti konačna brojka), tijekom narednih 15-ak dana sumirat će se cijela financijska situacija prikupljenih i utrošenih sredstava kao i cijene ponuda za nasipanje zemlje, izradu golova i dr. te će se točno vidjeti i odrediti što i kako dalje.

Ako nam financijska situacija bude dozvoljavala, željeli bi smo iskoristiti ovogodišnje jesensko razdoblje za nasipanje i zasijavanje trave zbog vrlo povoljnih meteoroloških prilika, i da se trava ukorijeni prije zimskog mraza, a sve ostale aktivnosti mogu se vremenski pomicati

Duboko smo uvjereni da ćemo ovom komunikacijom doprijeti do svih onih koje vole naše mjesto, cijene i znaju što je Babić, prepoznaju istinsku pozitivnu vrijednost ove ideje i njenu dugoročnost, te će dati svoj financijski doprinos kako bi smo započeto u potpunosti realizirali u planiranom obujmu.

Unaprijed zahvaljujemo,                                                                                                                                                                                                    .                                                               Povjerenstvo za provedbu sanacije Babića

10 misli o “Povratak na Babić

 1. dobronamjerna ana Odgovori

  Svaka čast momci…samo naprijed

  Nadam se da nećete od nas preko weba dobivati samo moralnu podršku da će biti i konkretnih prijedloga financijskog oblika 🙂

  Na žalost ja ne radim ali svi mladi i stari koji rade trebali bi ovo podržati u iznosu koliko mogu…

 2. prijatelj Odgovori

  Pozdrav svim Dobrkovićanima…

  Dečki svaka vam čast na ideji i onome što ste do sada napravili oko našeg Babića… i onome što slijedi.

  Molim sve one koji mogu da sudjeluju i pomognu financijski/koliko tko može da ova ideja što prije zaživi da se već dogodine možemo igrati, zabavljati od najmlađeg do najstarijeg.

  Sretno!

 3. Domaćin Odgovori

  One koji Babić ne mogu vidjeti u realnom vremenu želim informirati kako je u međuvremenu dotjerana i zemlja potrebna za sijanje trave. Obzirom da su vremenski uvjeti takvi da ne dozvoljavaju daljnje radove u zimskim mjesecima ekipa momaka koja sve ovo vodi i koordinira trenutno je fokusirana na prikupljanju dodatnih novčanih sredstava. Vjeruju da će odziv biti dobar kao i u prvoj fazi prikupljanja, tako da bi tijekom narednih par mjeseci mogli uraditi sijanje trave, postavljanje ograde… Ako Bog da do ljeta bi mogli ponovno igrati na našem Babiću.
  Budimo pozitivni i još jednom podržimo ovaj potez, naravno u skladu sa mogućnostima. Pozdrav i svako dobro.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.