Proširenje crkve

Početkom osamdesetih, kad je  počela njezina gradnja, izgledala je prevelika za naše lokalne  potrebe.  Dio mladih, u potrazi za poslom, životnu egzistenciju pokušava ostvariti drugdje, pa nam je selo u mnogočemu stagniralo. Stjecao se dojam, da nam crkva zadugo neće postati tijesna.
Međutim, okolnosti se s vremenom promijeniše, i dječjeg je smijeha u selu sve više. Niklo nam je i jedno cijelo novo naselje, čijem je nastanku i crkva puno pridonijela. Na potezu od crkve do Ćoše niklo je sedamnaest novih obiteljskih kuća u kojima živi ukupno osamdeset i jedan stanovnik, a više od polovice su mladi (49 djece i mladih). Oni su perspektiva sela.

Proširenja crkve

Proširenja crkve

Zbog pristiglih mladih snaga, crkva nam postaje sve više tijesna. Stoga je staro (filijalno) crkveno vijeće odlučilo, a novoizabrano krenulo u realizaciju širenja liturgijskog prostora.
Projekt za proširenje crkve izradio je domaći arhitekt Ivan Spajić. Proširenjem se dobiva novih 18m² molitvenog prostora. Na glavnim crkvenim vratima, ugradit će se vjetrobran, koji će u zimskim mjesecima, štititi unutrašnjost od prodora hladnog zraka. Novi prostor za sakristiju predviđen je ispod postojećeg trijema koji iznosi cca 20m². Preuredit će se postojeći sanitarni čvor i još pokoja sitnica.
Predviđeni radovi vrijede  oko 15 – 16 000 KM. Ostvarenje plana je u tijeku, a izvedba je povjerena građevinskom poduzeću A3 iz Širokog Brijega.
Projekt se financira iz milodara vjernika.

Proširenja crkve

Proširenja crkve

Proširenja crkve

Proširenja crkve

Proširenja crkve

5 misli o “Proširenje crkve

  1. bezbrk Odgovori

    Vala bogu, da je postala tisna, znači da nas više ide u crkvu. Pozdravljam akciju, a tribat će i dati prilog za gradnju, je li tako. samo naprid.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.