Proslavljen blagdan sv. Nikole Tavelića

Činom blagoslova misnica započelo je euharistijsko slavlje treće večeri trodnevnice sv. Nikoli Taveliću. Misnice je izradila č.s. Ljilja Pehar iz Mostara. Misno ruho izrađeno je u četiri boje koje su definirane rimskim kanonom liturgijskih boja.


Blagoslovljeno misno ruho

                                             Fra Dane oblači blagoslovljenu misnicu

Fra Dane je u homiliji razmatrao pastirski i mučenički svečev život. Propovjednik je na slikovit način dočarao radost i zahvalnost hrvatskog puka zbog uzdignuća prvog hrvatskog sveca na čast oltara u Rimu 21. lipnja, 1970.g. Tako je preko sv. Nikole Tavelića čitavi kršćanski svijet čuo za mali hrvatski narod. Bila je to jedinstvena prigoda da se po prvi put nakon II svjetskog rata u dalekom svijetu zagrle na silu rastavljene mnogobrojne hrvatske obitelji.                                                                                                            
Fra Dane  zanosno propovijeda


Časna sestra Lilja besprijekorno je izradila misno ruho

Liturgijsko pjevanje predvodio je crkveni zbor ‘Laetitia’ iz Turčinovića. Nakon misnog slavlja u crkvenom je dvorištu nastavljeno prijateljsko druženje gostiju s domaćinima.

Na Blagdan zaštitnika sela svečano misno slavlje u 11 sati predvodio je fra Stanko Mabić uz koncelebraciju fra Ante, fra Dane, fra Vendelina i fra Željka . Fra Stanko je u propovijedi na zoran način oslikao svećenički život i mučeništvo sv. Nikole Tavelića. Tek kad se čovjek odrekne samoga sebe i svih svojih grijeha u stanju je spoznati i bespogovorno slijediti Krista i njegov križ. Upravo je sveti Nikola Tavelić nadahnut Božjom rječi čitav život izgarao u čvrstoj vjeri i žarkoj ljubavi prema Isusu Kristu našemu Spasitelju i Otkupitelju. Svetost njegovog života i mučenička smrt plod je njegove nesebične ljubavi prema Isusu Kristu i bratu čovjeku.


Fra Željko zahvaljuje

Prije kraja misnog slavlja fra Željko se zahvalio svima koji su sudjelovanjem doprinjijeli molitvenom i svečanom ozračju tijekom ovogodišnje četverodnevne proslave našeg nebeskog zaštitnika. Zahvalnost je upućena današnjem predvoditelju i propovijedniku svečanog misnog slavlja fra Stanku Mabiću. Prvo što se odazvao fra Željkovu pozivu da nam uzveliča misno slavlje i na njemu propovijeda Božju Riječ. Fra Stanko je tu ponudu obilato iskoristio i poučino puk Božji kako se na primjeru sv. Nikole Tavelića koji je zahvaljujući Božjem pozivu svoj život okrunio herojskim činom mučeništva i postao blizak jedinom Spasitelju Isusu Kristu. Drugi razlog za zahvalnost je što je fra Stanko svoju upornost i glazbeno umjeće utakao u naš crkveni zbor pripremajući ga za prvi nastup o blagdanu sv. Nikole 14.11.2005.g. Članovi zbora izrazili su mu zahvalnost umjetničkom slikom Zvonimira Perke kojega fra Stanko izuzetno cijeni. Fra Željko se na kraju zahvalio filijalnom zboru na maloj ali okrugloj obljetnici zborskog pjevanja i potakao ih na daljnji strpljiv rad. Prenesen je pozdrav i blagdanska čestitka od fra Žarka Ilića s Humca. Nakon mise ispred crkve nastavljeno je narodno veselje .


Dar fra Stanku uručuju zboraši Gabrijela i Martin


Vjernici pozorno sudjeluju u misnom slavlju

1 misao o “Proslavljen blagdan sv. Nikole Tavelića

  1. Povratni ping: U Dobrkovićima proslavljen blagdan sv. Nikole Tavelića - SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.