Rekonstrukcija puta

Tek što su prošli godišnji odmori, naši su se momci prihvatili novih izazova. Već su puno, puno puta dokazali da su dorasli mnogim  problemima i da se s njima znaju nositi.
Na red je došla rekonstrukcija postojećeg puta ispod “Novog groblja.” Dio puta (duljina 140 m) koji treba rekonstruirati, izaziva zimi velike poteškoće u odvijanju prometa. Zbog snijega, zavoja i velikog nagiba terena, taj dio puta postane privremeno neprohodan. Ispravljanjem i nasipavanjem trase ti će se problemi u cijelosti otkloniti.
Projekt rekonstrukcije puta izradio je arh. Ivan Spajić.

Slika

Veliki doprinos u provedbi započetog  posla dali su Stanko Šimširov, Ivan Badžakov i Miro Britvičakov, ustupajući dio svog posjeda, interesima zajedničkog dobra.
Radovi su otpočeli uklanjanjem raslinja. Očekuje se skori dolazak bagera i uređivanje nove trase.
Što nam je činiti, pročitajte u Proglasu Povjerenstva za provedbu akcije.

Slika

Slika

Poštovani

Ponukani odličnim rezultatima i odazivom na sve prethodne akcije koje smo zajednički uspješno napravili tijekom 2010. i 2011. godine u dijelu sanacije i proširenja lokalnog puta u D. Dobrkovićima na relaciji “Staro” – “Novo  groblje.”

Radno Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika zaselaka koji prometuju ovim  putom, odlučilo je napraviti novi korak, tj. krenuti u sanaciju dijela puta (dvostruki zavoj i strmina) odmah ispod  “Novog groblja.”

Naime, Povjerenstvo je dobilo prethodnu suglasnost od  vlasnika zemljišta gosp. Stanka Solde, Ivana Solde i Miroslava Solde, da se proširenje puta može uraditi na dijelu njihovog posjeda, kako bi se ispravila postojeća, te izgradila nova ravnija i preglednija trasa.

S obzirom na procijenjeni troškovnik izvedbe ove akcije ( rad rovokopača i nasipanje trase ) i
stečeno iskustvo iz dosadašnjih sličnih zahvata, jednoglasno smo odlučili za početak krenuti u prikupljanje novčanih priloga u iznosu od 50,00 KM. po vozilu, koje  prometuje ovom putom.

Nakon završetka prve faze ( grubi radovi na trasi ) bit će sačinjeno kompletno financijsko izvješće i dostavljeno svima zainteresiranima na uvid, kako bi se usuglasili daljnji koraci u provedbi započete akcije.
Uvažavajući sve objektivne i subjektivne životne okolnosti naših susjeda, uvjereni smo u Vašu privrženost započetoj akciji, koju ćemo kvalitetno i u potpunosti realizirati na zadovoljstvo svih.

Dobrkovići, 5.9.2011. g.                                                         Povjerenstvo za provedbu akcije.

Jučer (14. 9. 2011.) se krenulo u realizaciju započetog projekta. Radovi su povjereni građevinskoj operativi  Dragana Zeljke.

Slika

Slika

Slika

6 misli o “Rekonstrukcija puta

 1. Pohvalno Odgovori

  Najbitnije je da ljudi razgovaraju, da se druže te kroz takva zbivanja najlakše prepoznaju prave prioritete.
  Bravo svima, inicijatorima i svim onima koji će i ovu akciju podržati kao i sve prethodne, te na taj način rezultat ne smije izostati.

  Još jednom čestitke svima i pozdrav uredniku web stranice koji sve to uredno medijski poprati.

 2. zet Odgovori

  Bravo moji dobrkovćani, vidi se da se lipo radi. Nego, po slikama bi se reklo, da ste prisikli put kud san ja dolazio na silo, a u nedilju bi triba po običaju u punice..propast će mi užina.

 3. školarci Odgovori

  ..mogli smo mi ovi najmlađi, školarci, skupiti se pa oko puta posjeći i očistiti onu draču i kupinu da put još bolje izgleda.

  Svakako imamo vremena na pretek 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.