Smrt kakvom umiru heroji!

Mene sve ovo asocira na ljubav koja ne može stati u ljudske riječi, ali svejedno ih pišem.

Križ je i njoj bio dok je u muci umirala,i  ljubav dok je muža iz ljubavi spašavala, uz taj isti Križ, jer je svjesna da više jedno drugo neće imati na ovome svijetu!

Ona je Križ s ljubavlju podigla i u ljubavi za ljubav umrla!

Mene ova priča asocira na ljubavni film, snimljen po istinitom događaju, ali se nažalost dogodio u našem Širokom Brijegu.

 Bolno je, al’ herojski, toliko da zaslužuje upisati se u povijest, u kojoj će se održavati lekcije o ljubavi za nove, buduće generacije!

I neka mi netko kaže da voli drugu osobu, a na prvi problem napušta i odlazi od nje, na prvi problem je više ne voli, a zapravo nikada nije ni volio/la!

Mene ovakva ljubav inspirira da se naklonim do poda, jer je ona imala uzor u “Agape” ljubavi, inače ne bi umrla za ljubav!

Ona je imala uzor u Autoru prave ljubavi, one koja poziva na davanje sebe do kraja!

Ona je imala srce koje vidi drugoga, osobu kojoj je dala sebe i nove živote, koje je ostavila iza sebe!

Ona je imala svetost žene, majke, kćeri, prijateljice, uzora nama svima!

Ona je ostavila ono što se danas rijetko viđa, a podsjeća na neopisiv ponos,onaj  koji motivira dušu, bezobzira na svu bol koju ove dane osjećamo svi!

Ona je ostavila sebe i održala lekciju svim ženama i muškarcima kako se voli do krvi, do bola, do smrti!

Ona je ostavila demant svim ispraznim ljubavima, ovog jezivog 21.st u kojem se samo vidi mrvicu ispred svoga nosa!

Ona je ostavila lekciju trpljenja iz ljubavi!

Čovječe, ona je ostavila sebe, da bi netko drugi živjeo!

I sada, neka mi netko kaže da se još nešto isprazno, u usporedbi s ovim, može nazvati ljubav? Ono nesto što se isprazno promovira i lažnim sjajem kiti na društevnim mrežama, da bi se zadobio pljesak?

A ona, ona je u tišini bunara, zagrlila ljubav svojega života, daleko od kamera i svih promidžba, zatvorila svoje oči i otišla u život Vječni!

Baš ona! Skromno, ponizno, ljudski, s ljubavlju i do smrti!

Učinila je tako tiho a odjeknulo je jako, jače od svih brojeva lajkova i broja pratitelja, nekih zakamufliranih zvijezda!

Učinila je to, baš onako kako umiru heroji svih vremena!

Počivaj u miru Božjem, Širokobriježanko naša, zajedno sa svojim bratom, anđelom u Nebeskom Raju!

Moli za nas kako bismo mogli imati tebe za uzor LJUBAVI, kada se pogubimo u ovome svijetu, koji nam nudi jeftine načine i primjere ljubavi!

Lijepo spavaj anđele!

Voli te tvoj grad, tvoj Široki Brijeg!

Marijana Jurilj

6 misli o “Smrt kakvom umiru heroji!

 1. Marko S. Odgovori

  Na prvi pogled velika tragedija, osjećaj nemoći je zapravo Izraz ljubavi i odanosti. Svjesna da umire, poklanja svoj život, da bi onaj koga voli mogao živjeti. To može samo jedna vjerna žena, majka, Hrvatica i Hercegovka. Ti si svima nama uzor, pravac koji bi trebalo ići u ovom današnjem svijetu punom previranja i nepoznanica. Hvala ti za tvoje dijelo, hvala ti za tvoju zrtvu. Neka ti je laka Hercegovačka gruda i Počivaj u miru Božjem!
  A onima koji ostaju tužni i uplakani jer izgubiše majku, ženu, nevjestu izraz moje duboke
  suosjećajnosti.
  Vas Marko S.

 2. Marko S. Odgovori

  Ucviljenoj obitelji koja u djelićima sekunde izgubi dvoje djece moja iskrena sućut. Budite hrabri, budite ponosni , da ste ih imali, jer oni se danas za vas i za nas more na nebesima. Vasi anđeli su uskrsli. Počivali u miru Božjem i neka im je laka hrvatska Gruda

 3. Ime * Odgovori

  Hvala roditeljima Anki i Mili sto odgojise i dadose ovakvu dijecu ” hrabru i poštenu” a Bog će providit i pomoć a tribaju i ljudi priskočit

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.