Započnimo 2013. sa dobrim djelima, ljubavlju i osmijehom na licu

Crveni Križ Široki Brijeg u suradnji sa Sveučilišnom bolnicom Mostar, Odjelom za transfuziju krvi, Organizira humanitarnu akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u četvrtak 10. siječnja 2013. godine u prostorijama Mjesne zajednice LIJEVA OBALA i Šahovskog kluba Široki Brijeg u vremenu od 10 do 12 sati.

U osam veoma uspješnih organiziranih akcija koje smo proveli u 2012. godini prijavilo se 452 darivatelja a prikupljeno je 335 doza krvi. Od toga 304 u organiziranim akcijama a 31 doza u izvanrednoj akciji tijekom prošlogodišnje vremenske snježne nepogode u veljači.

Iako su naše akcije jako uspješne napominjemo da za potrebe bolesnih i povrijeđenih pacijenata iz Širokog Brijega liječenih u KB Mostar godišnje se utroši preko 1000 doza krvi. A posebno naglašavamo da pojedina teška stanja zahtijevaju da pacijent primi krvne trombocite i deraviate, a za dobivanje samo jedne doze trombocita potrebno je šest doza krvi.

Planom i strategijom razvoja Crvenog križa da bi zadovoljili naše potrebe trebalo bi 3,5% pučanstva općine Široki Brijeg godišnje darovati krv, uzimajući u obzir populaciju od 18 do 65 godina starosti.

Molimo mještane svih mjesnih  zajednice da se u ovu a i buduće akcije odazovu u što većem broju.

Također molimo voditelje naših tvrtki da se djelatnicima – darivateljima omogući  dolazak na akcije darivanja krvi, jer svi konačno moramo biti svjesni činjenice da je krv jedini lijek koji je nezamjenjiv i nemoguće ga je proizvesti na bilo koji drugi način.

Još jednom svima darivateljima krvi i svim ljudima dobre volje (onima koji to nisu želimo da nam se pridruže) želimo sve najbolje u Novoj 2013. godini! Neka ova godina bude puno bolja i još humanija od prošle godine!

U ovoj godini planiramo 9 organiziranih akcija darivanja krvi. U ovih devet akcija koje planiramo građani se mogu opredijeliti i darovati krv a posebno se radujemo onima koji to odluče prvi put u životu.

Za građanstvo ćemo organizirati 7 akcija.
U Širokom Brijegu tri akcije (u siječnju, svibnju i kolovozu)
U MZ Kočerin 2 akcije (u lipnju i prosincu)
U MZ Uzarići 2 akcije (u lipnju i listopadu)

Naše dvije akcije za učenike srednjih škola i studente Likovne akademije održat će se u travnju i prosincu ove godine.

Zahvaljujemo svima koji su uvijek uz nas i na bilo koji način doprinose uspjehu akcija (medijima – internetskim portalima, župnim uredima, školama, mjesnim zajednicama, tvrtkama, javnim ustanovama i drugima). Ova akcija će se održati pod pokroviteljstvom Ureda načelnika Općine Široki Brijeg.

Započnimo 2013. sa dobrim djelima, ljubavlju i osmijehom na licu!!!

Crveni križ Široki Brijeg

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.